Időkép
Please update your Flash Player to view content.
 QUBER - get it free
Tófürdő a Facebookon

PostHeaderIcon Tó szépe

Tó szépe 2010

Gyömrő Tó Szépe

Városunkban évtizedes hagyománya van a legszebb lány megválasztásának. Annak idején még a művelődési házban rendeztek szépségversenyt, ami igen nagy sikernek örvendett. Aztán - mint oly sok más dolog - szépen lassan elsikkadt, bő 10 évig nem rendeztek ilyen jellegű versenyt.

A sok éves "némaság" után 2006 augusztusának végén ismét megválasztották Gyömrő, egészen pontosan a Tó szépét. A rendezvény leköltözött a Tófürdőre, ahol a csodás környezet és a remek hangulat jó alapot teremtett egy színvonalas versenyhez. A szervezés új kezekbe került, és az egész rendezvény egy lendületes, friss érzésvilágot kapott. Az elmúlt öt év alatt a verseny eljutott odáig, hogy a helyi lányok mellett igen sok budapesti és környékbeli is jelentkezik erre a rangos megmérettetésre. Minden évben teltház fogadja a fellépő lányokat, akiknek nem csupán szépségükkel kell levenniük a zsűrit a lábáról, hanem a személyre szabott kérdésekre is illik szép kerek mondatokban válaszolni. A fellépések között látványos színpadi produkciók szórakoztatják a közönséget, akik maguk is szavazhatnak a közönségdíjasra. A győztes lány lesz egy évig a Tófürdő háziasszonya, mondhatni a Tó arca.

2010-ben a karcagi Györgyi Renáta nyerte el ezt a címet. Ha ellátogatnak városunkba, és pihennek egyet a Tófürdőn, jó esélyük van, hogy találkozzanak vele! Ha pedig honlapunkat tekintik meg, akkor sok-sok egyéb információt olvashatnak a versenyről. Várunk jövőre is mindenkit szeretettel!
VI. Tószépe Választás 2012

A tavalyi év kihagyása után, az idén az új Művészeti Központunkban, teltházzal tartottuk meg a Tószépe választást. Mint minden évben, az idén is szorgos szervezés előzte meg a versenyt, s a majd’ harminc jelentkező közül tizenketten léptek színpadra április 22-én. A szinte már hagyományosnak tekinthető forgatókönyv szerint, háromszor vonultak a versenyzők a tisztelt publikum és a zsűri elé. Elsőre szabadon választott ruhában, amiben leginkább saját maga ízlésvilágát tudta kifejezni a versenyző, utána bikiniben hogy a testalkatát is megmutassa, majd az eleganciáját előtérbe helyező alkalmi ruhában kellett végigvonulni a színpadon. Az idén, a Föld Napja alkalmából, a két műsorvezető Madár Veronika (Jóban Rosszban sztárja) és Tóth Tamás (a Starlight Dance Company vezetője) környezet- és állatvédelemről, valamint energia takarékoskodásról vallott nézetekről, ismeretekről faggatta a versenyzőket. Szervezőként nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy versenyünk ne húsmustra legyen, hanem díjazottaink tanúbizonyságot tegyenek széleskörű műveltségükről és kommunikációs készségükről is. Mint szlogenünk is mondja „Szép testben szép lélek”.

A zsűri pontozása alapján, szoros verseny eredményeként az alábbi sorrend alakult ki:

2012 Tószépe Bencsik Emerencia (Budapest, XVII. ker.)

Első Udvarhölgy Veres Krisztina (Gyömrő)

Második Udvarhölgy Gohér Cintia (Maglód)

Közönségdíjas Veres Krisztina (Gyömrő) lett.

A királynőnek a koronát a zsűri elnöke, Dobó Ágnes adta át (2010 Miss Hungary királynője).

A kivonulások előtt, között és a fináléban fergetegesen látványos műsort adtak a GyömrőSzínház énekesei kiegészülve a Starlight Dance Company és a Joydance Tánc- és Mozgásstúdió táncosaival. A hetvenes évektől napjainkig csendültek fel a dalok, mely stílusok és korok élethűbb képi megformálását az énekeseken Takács Lídia  maszkmester kiváló munkáját dicsérte. A nagy érdeklődésre való tekintettel, műsorukat megismételjük a városi gyermek- és családi nap keretein belül május 27-én.

Tovább növelte a rendezvény színvonalát Orosz József és Szüllő Éva mambó világbajnokok tánca és Niki Díva (11 éves!) saját tervezésű ruhakollekciójának bemutatója.

A több mint öt órás, monstre rendezvény mind hangulatában, mind kinézetében az egyik legszínvonalasabb rendezvénynek tekinthető az új művészeti központban. Természetesen, ez a rendezvény sem jöhetett volna létre a hihetetlenül nagy számú segítő, barát, szponzor, támogató és a ház dolgozói nélkül. Ezúton is köszönöm nekik, mert a siker annál édesebb, minél többen osztozkodhatunk benne.